Annemiek Lely

Een fris hoofd halen

( 10 kilometer | Lid van team: Lely )

Column HersenMagazine: 

Als mijn hoofd vol zit, ga ik lopen. De ene keer trek ik een sprint, de andere keer is het tijd voor een wandeling. Met gemak blijf ik langer dan een uur weg. Ik loop. Met geen ander doel dan tot rust komen. 

Mijn ouders zijn wandelliefhebbers. Toen ik klein was, wilde ik me hier wel eens tegen verzetten. Ik begreep niet dat verkleumen in de Veluwse bossen hun favoriete bezigheid was. Tot ik op mijn vijftiende voor het eerst last van depressieve gevoelens kreeg. De eerste reactie van mijn moeder was om me mee naar buiten te nemen. Het bos in. De heide op. Even geen drukte om me heen. Hoewel iedere herinnering aan die tijd nog steeds pijn doet, koester ik de aanblik van de paarse struiken en stemt de geur van dennennaalden me op een prettige manier melancholisch. 

Van oudsher maken mensen onderscheid tussen lichaam en geest. Ik geloof dat deze twee met elkaar verbonden zijn. Als het niet goed gaat met mijn geest, voel ik spanningen en zwaarte in mijn lijf. Andersom helpt de endorfine, die mijn lichaam tijdens het bewegen aanmaakt, mijn gedachten te relativeren. 

In mijn studententijd gaf een psychiater mij het advies om precies datgene te doen wat mijn moeder mij ooit leerde: lopen. Sindsdien loop ik. Iedere dag. De ene keer traag, de andere keer hard. 

Totaal opgehaald bedrag: € 0
Streefbedrag: € 250
Nog te gaan

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer

HersenVrienden

Jouw impact

Dankzij jouw toewijding zorg je ervoor dat we dit kunnen verwezenlijken..

Hersenaandoeningen voorkomen

Een gezonde leefstijl kan het risico op een hersenaandoening verkleinen en de gevolgen van veroudering en hersenziektes uitstellen. Daarom zet de Hersenstichting in op gedrag dat de hersengezondheid ten goede komt. Van slaap tot voeding en beweging.

Hersenaandoeningen beter behandelen

De Hersenstichting maakt door financiering en nauwe samenwerkingen belangrijke onderzoeken en innovaties mogelijk. Zo kunnen er meer behandelingen komen die hersenaandoeningen genezen, stoppen, vertragen of de kwaliteit van leven van mensen verbeteren.

Mensen met hersenaandoening helpen meedoen in de maatschappij

Iedereen met een hersenaandoening verdient een kans om het beste uit zijn leven te halen. Daarom werken wij aan een aangepast aanbod voor werk, bewegen en vrije tijd zodat mensen daadwerkelijk mee kunnen doen

Lees meer