Wim Tamerus

Voor iedereen

( 10 kilometer )

Vorig jaar kreeg mijn lieve moeder een herseninfarct. Binnen no-time stond haar wereld op zijn kop, maar ook die van mijn vader en mijn broer en mij. Alsof iemand een schakelaar omzette. Zo draag je het gezin, zo heb je hulp nodig. Herken je de wereld om je heen niet meer. Angstig, breekbaar, emotioneel...niet de woorden kunnen vinden die je wilt zeggen. Uit je huis in een kamer in het revalidatiecentrum. Een veilige plek waar ze gericht hulp kreeg. Maar ze wilde thuis zijn, in haar vertrouwde omgeving, samen met mijn vader. De vele praktische en sociale zaken die erbij komen, laat ik maar buiten beschouwing. Hopelijk begrijp je met haar verhaal wat een hersenaandoening voor impact heeft op patiënt en familie. Het kan iedereen treffen, dat kunnen we misschien nooit voorkomen. Maar werken aan kennis, met als doel de best passende hulp in al die verschillende gevallen te kunnen bieden, daar draag ik graag een steentje aan bij.

Ik wandel mee om meer aandacht en begrip te vragen voor iedereen die dagelijks moet leven met de impact van een hersenaandoening en de vaak onzichtbare gevolgen hiervan.

Voor mam en pa...voor iedereen. 

Totaal opgehaald bedrag: € 220
Streefbedrag: € 100

Laatste donaties

Bekijk alle
€ 15

Arjan

03-07-2023
€ 10

Anoniem

17-06-2023
€ 50

FBSS

17-06-2023

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer

HersenVrienden

Jouw impact

Dankzij jouw toewijding zorg je ervoor dat we dit kunnen verwezenlijken..

Hersenaandoeningen voorkomen

Een gezonde leefstijl kan het risico op een hersenaandoening verkleinen en de gevolgen van veroudering en hersenziektes uitstellen. Daarom zet de Hersenstichting in op gedrag dat de hersengezondheid ten goede komt. Van slaap tot voeding en beweging.

Hersenaandoeningen beter behandelen

De Hersenstichting maakt door financiering en nauwe samenwerkingen belangrijke onderzoeken en innovaties mogelijk. Zo kunnen er meer behandelingen komen die hersenaandoeningen genezen, stoppen, vertragen of de kwaliteit van leven van mensen verbeteren.

Mensen met hersenaandoening helpen meedoen in de maatschappij

Iedereen met een hersenaandoening verdient een kans om het beste uit zijn leven te halen. Daarom werken wij aan een aangepast aanbod voor werk, bewegen en vrije tijd zodat mensen daadwerkelijk mee kunnen doen

Lees meer